Mijndomein introduceert puntHolland en kim.holland wordt de eerste domeinnaam

LELYSTAD, 22 maart 2018 – Miljoenen .nl-domeinnamen zijn al over de toonbank gegaan en dat betekent dat ze op beginnen te raken. Daarom komt webhoster Mijndomein met de nieuwe domeinextensie puntHolland. De eerste registratie staat klaar voor Kim Holland met, natuurlijk, de domeinnaam kim.holland.

puntHolland_Kim.png
  • png

Hoewel .nl een goede domeinextensie is voor Nederlandse particulieren en bedrijven, wordt het steeds moeilijker om een goede domeinnaam te verzinnen. Joost van Rooij, Marketing manager Mijndomein: “Met deze nieuwe domeinextensie gaat er een wereld open aan nieuwe domeinnamen.” Kim Holland krijgt de allereerste puntHolland-domeinnaam en daar is ze blij mee: “Een .holland is makkelijk te vinden en is gelijk internationaal. En ja, brutaal als ik ben heb ik Mijndomein gevraagd hoe ze het zouden vinden om met een .holland domeinnaam te komen. Ze waren meteen enthousiast.”

Na puntFRL en dotAmsterdam nu puntHolland

Dit is niet de eerste keer dat Mijndomein een domeinextensie introduceren. Joost van Rooij: “Met puntFRL gaven we Friezen hun eigen domeinextensie waarmee ze de liefde voor hun taal en gemeenschap konden laten zien. Bij dotAmsterdam stonden we ook aan de wieg en daar zijn er nu meer dan 28.000 van vastgelegd. Toen we aan de slag wilden met een nieuwe domeinextensie was puntHolland een logische stap, want we blijven daarmee bij onze roots.”

Volgend jaar start verkoop, nu alvast registreren

Een introductie van een domeinnaam duurt even. Van het idee totdat mensen hem daadwerkelijk kunnen aanschaffen, kan wel jaren duren. Joost van Rooij: “Mijndomein is al een tijdje bezig met de voorbereidingen van puntHolland en nu kunnen we het eindelijk van de daken schreeuwen.” De voorregistratie start volgende maand en dat betekent dat iedereen zich alvast kan inschrijven om bij de daadwerkelijke lancering de domeinnaam aan te schaffen en te gebruiken. Dat wordt waarschijnlijk begin 2019.

Mensen die interesse hebben, kunnen op mijndomein.nl/holland alvast een herinnering instellen. Als de voorregistratie dan echt van start gaat, krijgen ze een herinnering en kunnen zij als eerste de gewenste domeinnaam voorregistreren.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL