Mijndomein Autopark passeert €30 miljoen grens aan uitgegeven obligaties

Lelystad, 7 december 2020 – Mijndomein Autopark, dochteronderneming van hosting provider Mijndomein, heeft in november de grens van € 30 miljoen aan uitgegeven obligaties gepasseerd met behulp van meer dan 500 actieve beleggers.

Mijndomein, van origine een internetbedrijf, startte de private lease-tak in 2011 als reclameproject. Oprichter Henri de Jong investeerde liever in een nieuwe onderneming om zo de naamsbekendheid te vergroten, dan in dure reclameabri’s. Zo ontstond het idee om private leaseauto’s met reclame rond te laten rijden. Inmiddels rijden honderden klanten in een auto van Mijndomein Auto, die zelf kiezen voor een auto met of zonder reclame.

Mijndomein Autopark

Eind 2011 is Mijndomein Autopark gestart met het uitgeven van obligaties met het doel niet-bancaire financiering aan te trekken voor de aankoop van de auto’s. In maart 2020 was Mijndomein Autopark de eerste uitgevende instelling die op grond van een door de AFM goedgekeurd EU-groeiprospectus obligaties aanbood.

Mijndomein mede-oprichter Henri de Jong zegt: “Wij zijn trots op deze mijlpaal van €30 miljoen opgehaald vermogen. Het laat zien dat we samen met onze klanten kunnen groeien. Daar wordt iedereen beter van.”

Obligaties

Om de activiteiten van Mijndomein Autopark te financieren geeft zij vrijwel elke maand obligaties uit via de website van Mijndomein Invest (www.mijndomein.nl/invest). De obligaties hebben een looptijd van twee tot vijf jaar en een couponrente van rond de drie procent. Tijdens de looptijd wordt de helft van de inleg afgelost, de rest aan het einde. Elk kwartaal wordt rente en aflossing betaald. 

Sinds 2011 behartigt Stichting Obligatiehoudersbelangen de collectieve belangen van de beleggers. Dit doet de stichting onder meer door het vestigen van een pandrecht op de gefinancierde auto’s.

Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook activiteiten van andere Mijndomein bedrijfsonderdelen door middel van obligaties worden gefinancierd.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL