Amsterdam wint Autodeel Award voor project MADE

MyWheels van 119 naar 325 deelauto’s, waarvan 191 elektrisch

 

Amsterdam, 8 december 2020 – Amsterdam wint voor het eerst de Autodeel Award, uitgereikt door Natuur & Milieu, voor het beste beleid en de meeste versnelling in autodelen. De award voor het beste initiatief gaat naar project MADE: een coöperatie tussen MyWheels en Amsterdam Delen Elektrisch. In nauwe samenwerking met de gemeente wist MyWheels in een jaar tijd het aanbod elektrische deelauto’s uit te breiden naar 60 procent en het totale aanbod deelauto’s te verdrievoudigen.

 

Natuur & Milieu kent de Autodeel Awards dit jaar voor de vijfde keer toe, in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het winnende project MADE (MyWheels & Amsterdam Delen Elektrisch), knipoog naar ADE (het Amsterdam Dance Event), zorgde voor een groei van 119 naar 325 Amsterdamse deelauto’s van MyWheels, waarvan 191 elektrisch. Gemiddeld zijn er 47 gebruikers per deelauto.

 

Karina Tiekstra van MyWheels zegt: “Gewerkt wordt met buurtzones waarbinnen de auto’s worden opgehaald en teruggebracht door de huurders, zogenaamde ‘zonefloating’. De laadinfrastructuur wordt niet onnodig belast aangezien de auto’s pas aan de laadpaal hoeven te worden gekoppeld als de accu van de auto na een rit minder dan 80 procent opgeladen is. De resterende en nieuwe brandstofauto’s zijn geplaatst op plekken waar in de toekomst laadinfra kan worden aangelegd. Deze plekken worden in samenwerking met de gemeente Amsterdam bepaald.”

 

Het beste initiatief voor autodelen

Om het autodelen te stimuleren verlaagde MyWheels tijdens de coronamaatregelen de tarieven en wordt elektrisch autodelen voordeliger aangeboden ten opzichte van rijden op brandstof. Het aanbod aan elektrische auto’s is bovendien tot 60 procent gegroeid, met een mix van kleine en grotere elektrische auto's: de Nissan Leaf, Skoda e-Citigo en de Renault ZOE, met een actieradius van 300 km. Laadplaatsen worden niet onnodig bezet, omdat de auto’s niet aan een paal hoeven worden teruggezet, maar in een zogenaamde ‘buurtzone’. Om deze redenen wint het project MADE de Autodeel Award 2020 in de categorie ‘beste initiatief’. 

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL