Weave Rotterdam.jpg
  • jpg

Mijndomein neemt softwareontwikkelaar Weave over

Lelystad, 18 maart 2021 - Softwareontwikkelaar Weave is per 15 februari 2021 volledig overgenomen door Mijndomein. Deze strategische overname stelt Mijndomein in staat om haar ambities als aanbieder van platformen voor shared hosting, smart energy en shared mobility te versnellen. Daarnaast blijft Weave actief als technisch ontwikkelpartner voor externe opdrachtgevers.

Het Rotterdamse Weave richt zich volledig op cloud-native softwareontwikkeling voor uiteenlopende klanten. Het bedrijf is in 2019, bij de uitreiking van de FD Gazellen, door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot snelst groeiende softwarebedrijf van Nederland. Ook in 2020 heeft Weave de groei weten door te zetten. 

Mijndomein, bij het publiek vooral bekend vanwege domeinnaamregistratie en eenvoudig te bouwen websites voor kleine ondernemers, richt zich in toenemende mate ook op transities in markten van energie en mobiliteit. Weave is daarbij al jarenlang een vaste partner op het gebied van softwareontwikkeling.

“Eén van onze belangrijkste speerpunten is dat wij impact willen maken met de software die wij ontwikkelen. De recente overname door Mijndomein stelt ons in staat om met onze kennis van technologie ook de komende jaren actief bij te dragen aan de grote ambities van Mijndomein als platformbedrijf. Tegelijkertijd blijft Weave autonoom opereren en andere klanten bedienen,” aldus Stephan Plat, algemeen directeur van Weave.

Henri de Jong, medeoprichter van Mijndomein, zegt: “Mijndomein werkt al jaren succesvol samen met Weave en heeft sinds begin 2019 al een minderheidsbelang in de organisatie. We zijn onder de indruk van de kennis en kunde van de ontwikkelteams van Weave en zijn dan ook erg blij dat Weave volledig onderdeel van Mijndomein wordt.”

Algemeen directeur Stephan Plat en technisch directeur Peter-Jan Karens blijven bij Weave actief in hun huidige functies.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL