MAEX_SocialhandPrint.jpeg
  • jpeg

Silvia Oostwegel en Gerda Deekens, oprichters van MAEX / socialhandprint.com

The Sharing Group gaat partnership aan met MAEX voor SocialHandprint.com

Amsterdam, 17 februari 2022 - The Sharing Group (TSG) gaat een partnership aan met MAEX voor het ontwikkelen van SocialHandprint.com. MAEX is een organisatie die zich inzet om sociale impact te maken, meten en managen. De Social Handprint is een impact visualisatie tool voor het MKB.

Social Handprint visualisatie

Naast je ecologische footprint, heb je als organisatie ook een sociale handprint. SocialHandprint.com ontwikkelt een tool voor het MKB om je maatschappelijke bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) inzichtelijk te maken.

Gerda Deekens: “De afgelopen jaren hebben we ruim 2.000 Social Handprints gemaakt voor maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen. Ook voor overheden maken we impact visualisaties met de Social Handprint. Steeds vaker kwam de vraag vanuit het bedrijfsleven om ook hun social impact te visualiseren. Op dit moment geeft de Social Handprint van een bedrijf inzicht in de impact van hun externe maatschappelijke activiteiten. Met TSG gaan we een stap maken om ook de Social Impact van producten, diensten en de bedrijfsprocessen een plek te geven in de Social Handprint”.

Silvia Oostwegel: “In TSG hebben we een partner gevonden die vanuit dezelfde drijfveren opereert. Bouwen aan een sociale en duurzame samenleving waarbij financiële, sociale en ecologische waarden in balans zijn. Daar zijn doorbraken voor nodig, complexe zaken naar een praktische en toegankelijke aanpak brengen. Snelheid maken met elkaar, slim partners en netwerken verbinden. Bij zo’n partner voelen wij ons zeer thuis.”

New Ventures

Binnen TSG wordt momenteel gewerkt aan het opzetten van een investeringsfonds voor New Ventures. Het fonds richt zich op impact gedreven new ventures met een focus op Technologie, Energie en Mobiliteit. “We zijn erg blij en trots op het partnerschap met MAEX. In de toekomst verwachten we dat steeds meer bedrijven hun bijdrage aan de maatschappij inzichtelijk willen maken. Dat MAEX met al haar expertise een tool ontwikkelt waar bedrijven direct mee aan de slag kunnen op een laagdrempelige manier,  sprak ons erg aan.”, aldus Joost van Rooij, Head of Ventures.

Favicon for socialhandprint.com Social Handprint socialhandprint.com

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL