EnergyZero neemt Laadje over

Vernieuwend energieplatform breidt dienstverlening op het gebied van dynamische uurtarieven uit. Het Nederlandse EnergyZero maakt bekend dat het de overname van het bedrijf achter de app Laadje heeft afgerond. Met de overname van Laadje is EnergyZero, specialist op het vlak van dynamische uurtarieven, in staat om zijn dienstverlening verder uit te breiden. De software van Laadje maakt het mogelijk om Tesla’s slim en duurzaam op te laden, zonder dat de automobilist afhankelijk is van het type laadpaal. Op korte termijn wil EnergyZero de software van de app ook beschikbaar maken voor andere automerken.

EnergyZero is een softwarebedrijf - met een leveringsvergunning - dat zijn klanten toegang biedt tot de energiemarkt, ofwel Energy-as-a-Service. Het bedrijf onderscheidt zich door klanten de mogelijkheid te bieden om energieprijzen tegen dynamische uurtarieven te rekenen aan eindklanten. Hiermee ontstaan unieke kansen om nieuwe, duurzame businessmodellen te ontwikkelen. Met de propositie kan het energieverbruik op de momenten dat er weinig vraag naar energie of een groot aanbod van energie is, tegen lagere kosten wordt afgerekend. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook financieel aantrekkelijk voor de eindgebruiker.

Laadje

EnergyZero wil niet verdienen op het energieverbruik, maar juist actief helpen om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen. De overname van Laadje is een mooi voorbeeld van deze ambitie. De software van Laadje bepaalt namelijk vanuit de auto wanneer de auto wordt geladen: op de momenten wanneer er volop aanbod is van duurzame energie en het tarief dus het laagst is.

“De overname van Laadje is een mijlpaal in onze missie om de energiemarkt te verbeteren en te verduurzamen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we de Nederlandse energiemarkt kunnen openbreken,” zegt Auke Ferwerda, oprichter van EnergyZero. “Het blijft gek dat ondanks onze gezamenlijke missie om energieverbruik te reduceren, de belangrijkste stakeholders - namelijk de energiebedrijven - nog steeds businessmodellen hanteren waarbij ze verdienen aan het verbruik. Wij willen aan het front staan van een nieuwe energiewereld en deze voor organisaties en hun consumenten bereikbaar maken via slimme energieoplossingen zonder marges op verbruik. Bedrijven helpen daarmee hun klanten met een efficiëntere energievoorziening en het verduurzamen van hun energieverbruik.”

Iedereen een eigen energiemerk

Bedrijven kunnen via EnergyZero hun propositie richting de eindklant uitbreiden met de levering van eigen energie in een whitelabel constructie. Daarmee stelt EnergyZero bedrijven in staat om bestaande producten of diensten te verrijken door er energiediensten onder hun eigen merk aan toe te voegen. Bijvoorbeeld een leasemaatschappij die naast de auto ook elektriciteit levert om de auto te laden. EnergyZero breekt op deze manier de traditionele energiemarkt, die marges rekent op geleverde energie, open.

Het toekomstperspectief

“Er wordt in de Nederlandse energiemarkt gewerkt aan de mogelijkheid om energieabonnementen af te sluiten op slimme apparatuur. Het leasebedrijf biedt dan de leaseauto aan samen met een energieabonnement voor het laden aan de laadpaal. Dat is wanneer software zoals Laadje tot zijn recht komt: als consument kies je dan voor echt duurzame stroom en de meest voordelige tarieven om bijvoorbeeld je auto op te laden. Bovendien kun je het contract straks meenemen naar andere openbare laadpalen, zodat je altijd via je eigen contract slim kan laden.”, aldus Auke Ferwerda van EnergyZero.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL