Door oprichting Dotlocal kan iedereen een lokale domeinextensie starten

Dotlocal is live. Deze nieuwe organisatie stelt lokale overheden en instanties in staat om hun identiteit nu ook digitaal tot leven te wekken met een eigen domeinextensie. Bovendien sorteert de organisatie hiermee voor op een nieuwe aanvraagronde voor domeinextensies. Dotlocal faciliteert bij het hele aanvraagproces, van aanmelding tot beheer. Het beheer van de bestaande lokale extensies .frl (Friesland) en .amsterdam zijn al door The Sharing Group ondergebracht bij Dotlocal. “We zijn trots om Dotlocal als onderdeel van The Sharing Group te verwelkomen”, zegt Henri de Jong, CEO van The Sharing Group.

Achtergrond

Tot 2012 waren er twee groepen voor extensies bekend: heel veel ‘country codes’ en slechts enkele ‘generics’. Country codes omvatten landenextensies die ons allen bekend zijn, zoals .nl (Nederland) of .co.uk (Verenigd Koninkrijk). Generic extensies zijn algemene extensies zoals .org of .net. In 2012 was het voor het eerst voor iedereen mogelijk aanvragen te doen voor nieuwe extensies. Uit die aanvragen bleek de behoefte aan lokale, regionale en provinciale extensies. Zo zijn .frl en .amsterdam twee extensies die Dotlocal beheert, samen goed voor zo’n 33.000 domeinen. Binnenkort is er, na ruim tien jaar, een nieuwe aanvraagronde om extensies aan te vragen.

De kracht van een eigen identiteit

Gemeenten, city marketeers en lokale ondernemers hebben in 2023-2024 de kans om eigen extensies aan te vragen om zo de kracht van hun stad of regio als merk verder uit te dragen. Dotlocal gelooft in een sterke lokale identiteit: je stad of regio is je merk. Deze identiteit toont zich niet alleen in het straatbeeld, maar ook steeds meer online. Inwoners en bedrijven zijn trots op hun merk. Eigen extensies zetten dit merk ook digitaal op de kaart.

Daarnaast zijn veel domeinnamen met de extensie .nl al vergeven. Dit zorgt ervoor dat bedrijven vaak niet de gewenste domeinnaam voor een website hebben. Met een nieuwe extensie wordt dit probleem opgelost en benadrukken bedrijven tegelijkertijd de band met een stad of provincie.

“Wij helpen lokale overheden met al het papierwerk, de voorfinanciering en de technische uitrol naar verkooppartners. Wij brengen de juiste koppen bij elkaar. Jij zorgt voor de marketing en adoptie. Jij deelt mee in de omzet. Samen creëren we een nieuw succesverhaal”, zegt Siemen Roorda, producteigenaar van .frl en .amsterdam bij Dotlocal. “Wees er wel snel bij. De aanvraagprocedure kost tijd. Nu oriënteren is daarom belangrijk. Maak lokaal digitaal!”

Over Dotlocal

Dotlocal is onderdeel van The Sharing Group. Waar zusterbedrijf Mijndomein zeer succesvol is geweest in het voor iedereen toegankelijk maken van een eigen website, zo maakt Dotlocal het opereren van een eigen domeinextensie toegankelijk. Een eigen domeinextensie? Wij regelen het voor je.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL