Gridio lanceert app om piekbelasting stroom te beperken

The Sharing Group voegt nieuwe partner op gebied van energie toe aan haar portfolio.

(Amsterdam, 19 oktober 2022) In de laatste investeringsronde van Gridio, een techbedrijf uit Estland in slimme energie, heeft The Sharing Group samen met Link Capital en Specialist VC één miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. De investering wordt gebruikt voor de lancering van de app van Gridio in Europa. De app van Gridio, die nu ook volledig beschikbaar is voor de Nederlandse markt, geeft inzichten in het beste moment om elektriciteit te gebruiken. Consumenten kunnen hierdoor eenvoudig geld besparen en bijdragen aan het aanpakken van de huidige energiecrisis.  

Gridio’s primaire product is een oplossing voor slim laden. De oplossing maakt het mogelijk om zonder extra hardware elektrische voertuigen, van bijvoorbeeld Tesla, Volkswagen, Skoda en andere merken, automatisch op te laden met de goedkoopste en schoonste elektriciteit, thuis of op kantoor. Gemiddeld besparen eigenaren van elektrische voertuigen met Gridio zo’n 30% aan kosten op de energierekening in combinatie met een dynamisch energiecontract. Het bedrijf merkte vervolgens op dat mensen die geen elektrische auto bezitten of nog geen dynamische energiecontract hebben, toch de app gebruiken om hun energieverbruik thuis aan te passen. Wanneer gezinnen thuiskomen van werk en school en ze bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser willen aanzetten, openen zij de app om te checken of er op dat moment piekuren zijn. De beste momenten om energie te gebruiken zijn meestal laat op de avond en tijdens de nacht, niet rondom etenstijd wanneer de meeste mensen thuis zijn en actief elektriciteit gebruiken. Deze piekuren oplossing heeft Gridio de bijnaam ‘Ursula Mode’ gegeven - vernoemd naar Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, die aan de frontlinie staat van het gevecht van de EU tegen de huidige energiecrisis en de doelstelling heeft opgesteld van 5% energie piekbelasting reductie voor aankomende winter. Het afvlakken van de piekbelasting draagt bij aan verminderd verbruik van stroom en gas wat weer een positieve bijdrage kan leveren aan de algehele inkoopprijs voor stroom en gas.  

“Gridio’s missie om elektriciteit gebruikers meer regie te geven op hun verbruik past bij de ambitie van The Sharing Group om samen de energietransitie te versnellen. De uitgebrachte ‘piekuren oplossing’ om Europa te helpen de energiecrisis aan te pakken is daar een fantastisch voorbeeld van”, aldus Joost van Rooij van The Sharing Group.  

“In de komende 8 jaar komen er op de wegen wereldwijd 200 miljoen elektrische voertuigen bij. Het verschuiven van het opladen van elektrische voertuigen naar uren waarin prijzen het laagste zijn, wat meestal correspondeert met de hoogte productie van duurzame energie, is een van de meer simpele en minst verstorende manieren om meer wind- en zonne-energie te gebruiken en elektriciteit uit fossiele bronnen te vermijden. In Europa zal dit vooral tijdens deze winter noodzakelijk zijn, aangezien we zoveel mogelijk moeten vermijden dat we energie uit gas nodig hebben tijdens piekuren”, aldus Konrad Hanschmidt, CEO en medeoprichter van Gridio. 

Er is geen tijd meer om te wachten met het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het meer gebruiken van CO2-arme energie. Dat is waarom Gridio Europeanen aanspoort om vandaag nog actie te nemen. Iedereen die wil bijdragen om de piekuren af te vlakken, is meer dan welkom. De app van Gridio is gratis te downloaden en er is een publieke website ontwikkeld, www.peakhours.eu, waar de informatie over energie piekuren wordt verstrekt. 

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL