The Sharing Group investeert in Amsterdamse start-up Share Council

De Amsterdamse social enterprise Share Council, een FinTech-startup die zich richt op "het dichten van de vermogenskloof door elke mkb-medewerker mede-eigenaar te maken", kondigde dinsdag met trots aan meer dan € 1 miljoen aan financiering te hebben opgehaald. The Sharing Group is een van de investeerders. Share Council is gebouwd op het uitgangspunt van "iedereen mede-eigenaar", vandaar dat de laatste € 100k aandelen nu nog publiekelijk beschikbaar komen, zie sharecouncil.co/invest

Share Council wil de investering gebruiken om het team uit te breiden en het platform voor 100% DIY te maken. Verder is het bedrijf van plan het geld te gebruiken om haar API uit te breiden, waardoor mede-eigenaarschap op platforms van derden, zoals Exact, Twinfield, Buddee, Nmbrs en meer, wordt vergemakkelijkt.

Share Council is al eenvoudig geïntegreerd met websites van klanten om het voor elke werknemer (of zelfs klant) gemakkelijker te maken om mede-eigenaar van het bedrijf te worden.  “Iedereen mede-eigenaar spreekt ons erg aan en past goed bij onze 'Good Sharing' filosofie. We zijn daarom blij dat we met onze investering Share Council kunnen ondersteunen in hun missie”, aldus Joost van Rooij, CMO bij The Sharing Group.

De sociale fintech-startup Share Council heeft een online platform ontwikkeld waarmee het echt eenvoudig is om mede-eigenaarschap in welke vorm dan ook te implementeren, en hiermee zowel een zakelijk als maatschappelijk probleem op te lossen. Opgericht in 2017 door Quintus Willemse (CEO) en vergezeld door Hero de Smeth (CTO), Stevie Long (CFO) en Ebbi Elfrink (Customer Success), is Share Council een platform voor werknemersparticipatie voor het MKB.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL