The Sharing Group voegt Cargoroo toe als nieuwe partner

12 december, AMSTERDAM – Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Door het sluiten van een nieuwe financieringsronde breidt Cargoroo haar leidende positie op het gebied van e- deelbakfietsen in Europa uit. Zo worden nog meer autoritten vervangen door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger. The Sharing Group is één van deze investeerders.

Uitbreiding in Europa

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen. De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten de voordelen van de e-deelbakfiets te laten ervaren.

“Met deze investering kunnen we samen met het Team een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden” aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.” 

Investeerders met een gezamenlijke doelstelling

The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.  

Joost van Rooij, CMO van The Sharing Group: “Op het gebied van deelmobiliteit is MyWheels het bekendste merk in ons portfolio. De investering in Cargoroo sluit hier naadloos op aan; beide concepten dragen bij aan minder auto's in de straat en meer leefbaarheid.”

Over Cargoroo

Cargoroo is een elektrisch deelbakfietsplatform met een vloot van meer dan 700 elektrische bakfietsen. De deelvervoerder richt zich op iedereen die af en toe een bakfiets nodig heeft, zoals ouders die een uitstapje willen maken met de kinderen, mensen die zware of grote spullen moeten vervoeren of studenten die kamers willen verhuizen. Daarnaast zijn ook stedelijke ondernemers en stadslogistiek een snelgroeiende markt. Ondertussen worden er tien duizenden klanten bediend en heeft het bedrijf dit aantal verdrievoudigd in het afgelopen jaar. Samen hebben ze dit jaar ruim 1.500.000 miljoen kilometers gefietst en met de aankomende verdubbeling van de vloot kan deze impact verder toenemen met nieuwe en bestaande klanten. Cargoroo is actief in grote steden in Nederland zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Arnhem en Nijmegen. Over de grens is Cargoroo al actief in Antwerpen, Berlijn en Leuven.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL