Recordstijging in autodelen: MyWheels ziet gebruik meer dan verdubbelen in 2022.

Amsterdam, 2 januari 2023 – Het gebruik van de deelauto’s van MyWheels is ruim verdubbeld in 2022. In totaal is het aantal klanten gestegen naar 350.000. Dit is een stijging van bijna zestig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Autodelen stijgt vooral in populariteit onder de doelgroep van 25-40 jaar. Extra drukte ondervond het deelautobedrijf dit jaar door de stakingen van de NS. Mede door de fusie met Amber heeft MyWheels momenteel een vloot van 2.900 auto’s. In 2022 is hebben zij het marktleiderschap overgenomen van Greenwheels. 

Onder het totaal aantal klanten vallen zowel particuliere als zakelijke gebruikers. De deelauto’s worden voornamelijk gebruikt in stedelijk gebied, met name de vier grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Buiten de grootste steden is er afgelopen jaar ook een grote toename in populariteit te zien, zoals in Haarlem en Leiden. Deelauto’s kunnen steden helpen met de uitdaging op het gebied van krapte in de openbare ruimte door verdichting en met emissiereductie regelgevingen. 

Besparing van ruimte en CO2-reductie dankzij groei deelauto’s

Het gebruik van deelauto's heeft een grote positieve impact op de openbare ruimte en emissiereductie. Zo bespaart één deelauto elf auto’s in privébezit, wat doorgerekend voor afgelopen jaar neerkomt op een besparing van 350.900 m2 aan ruimte (bijna 32.000 parkeerplaatsen). Bovendien heeft de groei geleid tot een reductie van meer dan 3,5 ton CO2 in 2022. Dit komt onder andere doordat autodelers gemiddeld 20% minder kilometers rijden dan autobezitters (volgens het kennisplatform CROW). Ook is de CO2-reductie te danken aan het feit dat 60% van de deelauto’s van MyWheels elektrisch zijn.

Verwachting 2023: blijven groeien

“Wij verwachten in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten en willen zo nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven we onze vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van onze doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch,” aldus Karina Tiekstra, CEO MyWheels.

 

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL