EnergyZero voegt twee nieuwe leden aan directie toe

Hans Valk nieuwe CEO en toegetreden tot het statutair bestuur, Stephan Plat aangesteld tot COO. 

Rotterdam, 9 maart 2023 – EnergyZero heeft twee nieuwe leden toegevoegd aan de directie. Stephan Plat (28) is aangesteld als COO, Hans Valk (52) is de nieuwe CEO en treedt daarnaast ook toe het statutair bestuur. De benoeming van Plat en Valk is een belangrijke stap in de groeistrategie van het bedrijf, dat met zijn platform directe toegang tot de dynamische energiemarkt faciliteert voor merken en hiermee een belangrijke bijdrage levert aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Internationale carrières in de energie-industrie

Valk is afkomstig van Quby waar hij als CEO verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de slimme thermostaat Toon en aanvullende energiebeheersystemen. Vóór Quby had Valk diverse directiefuncties binnen Energiebedrijf Eneco, waaronder die van directeur Consumenten en directeur Innovation & Ventures. Als CEO van EnergyZero wordt Valk verantwoordelijk voor het bestendigen van de financiële groei en het uitbreiden van de succesvolle strategie van het EnTech-bedrijf. Stephan Plat was hiervoor CEO bij softwareontwikkelaar Weave. Als COO van EnergyZero wordt Plat verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het softwareplatform, aansturen van de operationele activiteiten en inrichting van de organisatiestructuur.

Samen bouwen aan de energiewereld van de toekomst

De benoeming van Plat en Valk is een belangrijke stap in onze groeistrategie, zegt oprichter en Chief Innovation Officer, Auke Ferwerda: “Bij EnergyZero ligt een fantastisch fundament, en gezien onze groeiambities is dit het juiste moment om Hans en Stephan in de directie op te nemen. Beiden hebben de ideale achtergrond om de groei van EnergyZero nog meer te versnellen. Hun ervaring in de energie-industrie gaat ons helpen om aan de energiewereld van de toekomst te bouwen. Een wereld zonder marges, met lagere kosten voor de consument én vol duurzame energie.”

Hét geheim achter dynamische energiecontracten

Valk over zijn aanstelling: “Sinds 2018 is EnergyZero hét geheim achter bedrijven als ANWB en Energie VanOns die onder eigen merknaam energiecontracten met dynamische uurtarieven aan hun klanten bieden. Deze rol (als facilitator) achter de schermen past goed bij het bedrijf. Het stelt ons in staat om nog sneller nieuwe producten en diensten voor onze businesspartners te ontwikkelen die zowel duurzaam als winstgevend zijn. Bijdragen aan deze veranderingen in de sector, is onze missie. Aan mij de taak en eer om ervoor te zorgen dat het bedrijf daarin verder excelleert.”

Plat: “De energiewereld is een traditionele markt die niet gauw voor een versnelling gaat zorgen. Daar heb je spelers als EnergyZero voor nodig die door hun frisse blik en durf buiten de kaders denken en conventies in de markt durven doorbreken. Dat deze aanpak werkt, blijkt onder andere uit de toenemende interesse in dynamische energiecontracten. Een belangrijke ontwikkeling aangezien dynamische tarieven passen bij de duurzame energievoorziening die nodig is voor het halen van de klimaatdoelen. Het spreekt dan ook voor zich dat ik ernaar uitkijk het platform verder uit te breiden en zo duurzame energie-oplossingen voor een nog breder publiek toegankelijk te maken.”

Over EnergyZero

Gedreven door de behoefte consumenten slimmer met energie om te laten gaan om zo de energietransitie te versnellen en hun energierekening te verlagen, het liefst naar € 0, richtte Auke Ferwerda in 2014 EnTech company EnergyZero op. Inmiddels zet een team van 60 energiespecialisten vanuit het hart van Rotterdam de energiewereld op zijn kop. Door middel van het energy technology platform krijgen businesspartners als ANWB, Energie VanOns en Independer toegang tot de energiemarkt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die zowel duurzaam als winstgevend zijn. Bijdragen aan deze veranderingen in de sector, is onze missie. Sinds 2017 is EnergyZero onderdeel van The Sharing Group NV. Voor meer informatie: www.energyzero.com

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL