The Sharing Group investeert in Oostenrijkse e-deelauto aanbieder ELOOP

Amsterdam, 14 maart 2023 - The Sharing Group heeft zich aangesloten bij de financieringsronde van de Oostenrijkse e-deelauto aanbieder ELOOP. Met The Sharing Group als lead-investor zijn er inmiddels al miljoenen Euro's opgehaald. Het investeringsgeld wordt door ELOOP gebruikt om de groei in Oostenrijk te stimuleren en wordt er uitgebreid naar München, Duitsland.

Met The Sharing Group sluit een ervaren impact investeerder in de mobiliteitssector zich aan bij een bestaande groep investeerders, waaronder C&P Ventures, European Super Angels Club en Bitpanda Co-Founder Christian Trummer. The Sharing Group is bekend als meerderheidsaandeelhouder van de Nederlandse deelauto aanbieder MyWheels, waarvan de vloot in drie jaar tijd is gegroeid van zo’n tweehonderd auto’s naar bijna drieduizend auto’s. ELOOP wil met de investeringen dit jaar van start in München, dit wordt de eerste Duitse stad. Daarnaast wordt de bestaande vloot in Wenen verdubbeld. Hierbij blijft het autodeelbedrijf zich richten op enkel 100% elektrische auto’s. 

Investering in gelijke visie en nieuwe technologieën

“Wij hebben besloten om te investeren in ELOOP, allereerst omdat de filosofie van het bedrijf nauw aansluit bij die van ons; het deelbaar en toegankelijk maken van mobiliteit. Daarnaast kunnen wij kennis opdoen over de technologieën en innovaties op het gebied van gedeeld eigenaarschap waarin ELOOP voorloopt. Op de langere termijn zien we zeker mogelijkheden tot samenwerking met de andere mobiliteitsbedrijven binnen ons portfolio,” aldus Joost van Rooij, CMO bij The Sharing Group.

“In deze uitdagende tijden – zowel voor onze planeet als voor de wereldeconomie – zijn we verheugd een partner te hebben gevonden die gelooft in onze missie om steden leefbaarder te maken. Met The Sharing Group verwelkomen we ook onze eerste strategische investeerder op het gebied van (deel)mobiliteit, die ons zal ondersteunen met expertise in het opschalen van onze e-carsharing-service,” zegt Leroy Hofer, CEO en mede-oprichter van ELOOP.

ELOOP ONE TOKEN

ELOOP is de eerste deelauto aanbieder die een mogelijkheid biedt om te delen in de opbrengsten van een auto met hun achterban. Hiervoor is de ELOOP ONE token ontwikkeld op basis van blockchain technologie. Eigenaren van deze token profiteren direct van de winst per auto gegenereerd door de ‘tokenized fleet’. In de nabije toekomst is het plan om dit ook aan te gaan bieden aan andere aanbieders van mobiliteit.

Over ELOOP

ELOOP is een e-deelauto aanbieder uit Wenen. Met stille en uitstootvrije voertuigen wil de start-up de kwaliteit van leven in de stad verbeteren en positieve verandering brengen in de stedelijke mobiliteit. Met de ELOOP ONE-token van het bedrijf wordt de achterliggende gedachte van het delen nog verder uitgebreid doordat zo iedereen kan deelnemen aan de inkomsten van de ritten. Meer informatie op www.eloop.app/en & https://eloop.one/en/

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL