MyWheels breidt aanbod in Zaanstad uit.

Zaanstad, 4 mei – Deelauto’s worden steeds populairder, ook in Zaanstad. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, breidt MyWheels haar aanbod in Zaanstad uit met negen auto’s.

MyWheels heeft goed en regelmatig contact met het gemeentebestuur van Zaanstad, dat autodelen toejuicht. De gemeente is overtuigd van de voordelen: minder auto’s in de stad, betere luchtkwaliteit en minder parkeerdruk. 

Wethouder Mobiliteit Gerard Slegers is enthousiast over de komst van meer deelauto’s in Zaanstad. 'Wist je dat auto’s 95% van de tijd geparkeerd staan?' Door met meerdere mensen een auto te delen houden we meer plekken over in de openbare ruimte. Bovendien scheelt dit je de vaak hoge lasten van een eigen auto”. “Het is goed voor de bereikbaarheid van de stad en omdat de auto’s uitstootvrij zijn is het ook goed voor de luchtkwaliteit.”

Meer aanbod, betere spreiding

De nieuwe auto’s van MyWheels zijn op verschillende plekken in Zaandstad te vinden. Onder andere in de binnenstad van Zaandam, de Burgemeesters- en Rosmolenbuurt. Maar ook bijvoorbeeld in Koog aan de Zaan en bij station Krommenie-Assendelft. 

Doordat het aanbod is uitgebreid, is het nu nog makkelijker om op loopafstand een deelauto te pakken. Ook zakelijk gebruik wordt hierdoor interessant, doordat het deelaanbod in de buurt van winkels en kantoren toeneemt.

‘In Zaanstad gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we autodelen voor nog meer inwoners van Zaanstad aantrekkelijk te maken’, aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels. 

Inwoners van Zaanstad die in hun buurt nog geen deelauto’s zien staan, kunnen dit melden via MyWheels.nl/auto-aanvragen. Zo streeft MyWheels ernaar om Zaanstad samen nog leefbaarder te maken.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL