MyWheels breidt aanbod deelauto’s uit in Diemen

Diemen, 22 juni 2023 – De deelvervoerder MyWheels heeft in Diemen het aantal deelauto’s verhoogd. Het aanbod is van één naar elf deelauto’s gegaan, waarvan de meeste elektrisch. Het is een reactie op de groeiende vraag naar deelauto's in Diemen.

Hans Prins, wethouder van gemeente Diemen, is blij met de ontwikkelingen: “Met de uitbreiding van MyWheels zijn we weer een stuk verder met het aanbod van deelmobiliteit in Diemen. Dit sluit aan bij de verduurzaming van de gemeente, zeker wanneer er elektrische deelauto’s worden aangeboden. Ook hopen we hiermee op termijn het autobezit en daarmee de parkeerdruk in Diemen verder te verlagen.”

Deelauto’s verspreid over Diemen

De deelauto’s komen in verschillende wijken te staan, waaronder Diemen Zuid en Holland Park. In de buurt van de meeste stations is ook een auto te vinden. Hierdoor is er de mogelijkheid om vanaf de trein of metro over te stappen op de auto.  “In Diemen maken al veel mensen gebruik van MyWheels, vooral degenen die bereid zijn een stukje te fietsen om een deelauto te kunnen gebruiken. Tot voor kort stond er namelijk maar één auto in Diemen zelf. Als MyWheels willen we ook de mensen over de streep trekken die hun privé-auto wegdoen zodra ze een deelauto op loopafstand hebben staan. We zien in andere steden dat dit werkt. Hierdoor vermindert het totaal aantal voertuigen op straat. Er komt meer ruimte voor bomen, fietsers en voetgangers. Autodelen is dus écht een win-win situatie,” aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.

Toekomstplannen voor Diemen

Wanneer de nieuw-geplaatste deelauto’s ook veel gebruikt gaan worden, wordt het aantal deelauto’s verder uitgebreid. Ook zullen er in dat geval extra laadpalen bij komen in de stad, omdat de meeste deelauto’s elektrisch zijn. 

Over MyWheels

MyWheels is ervan overtuigd dat er maar een miljoen auto's nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Met 2.900 deelauto's, waarvan 60 procent elektrisch, is MyWheels marktleider en het grootste autodeelplatform van Nederland.  Het is de ambitie om in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten, zodat we nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven we onze vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van onze doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL