Nieuwkomer Hegg Energy bouwt mét gebruikers het energiesysteem van de toekomst

Vergroenen energienet start met slimme thuisbatterij en een dynamische energiecontract

Amsterdam, 12 juli 2023 - Hegg Energy is geen traditioneel energiemerk. Hegg, dat staat voor Home Energy for a Greener Grid, wil zoveel mogelijk energiegebruikers die eigen stroom opwekken mobiliseren om samen het energiesysteem van de toekomst te bouwen. Met veel meer gebruik van eigen zonnestroom, eigen opslag en daarmee een groener energienet. Vanaf vandaag biedt de nieuwkomer de eerste twee concrete oplossingen aan: een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij.

Samen bouwen aan de People's Power Plant

De energiewereld verandert razendsnel. Consumenten wekken zelf op, gaan binnenkort zelf opslaan en in de toekomst zelf distribueren. The Heggers Project gaat consumenten helpen op die reis. In eerste instantie door hun zelf opgewekte zonne-energie beter te benutten en daarnaast door al een rol te spelen op de energiemarkt. Wesley de Kruijff, CEO Hegg Energy: "In de energiebranche wordt dan vaak gesproken over een virtual power plant, maar wij noemen dat ‘the People’s Power Plant’. Onze gebruikers, die we Heggers noemen, staan daar niet alleen centraal in, maar profiteren er ook zelf van. Zo hoort het. “

Meer waarde uit zonnestroom

Door thuis opgewekte energie slimmer te gebruiken met een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij van Hegg kunnen huishoudens opgewekte zonnestroom niet voor 30%, maar tot wel 70% zelf gebruiken. Peter-Jan Karens, CTO bij Hegg Energy voegt hier aan toe: “De batterij kan door slimme aansturing opgeladen worden met zelf opgewekte zonne-energie óf met dynamische energie; op de momenten dat stroom het goedkoopst is. Daarnaast zorgt de slimme aansturing van Hegg ervoor dat de stroom die je niet gebruikt, teruggeleverd wordt tegen de beste prijs. Zo optimaliseren Heggers automatisch hun energierekening in real-time.”

Meer sociale impact, minder impact op het milieu

Hegg Energy is een initiatief van The Sharing Group, een snel groeiende familie van ‘Good Sharing’ techbedrijven met dezelfde missie: meer sociale impact, minder impact op het milieu. Naast MyWheels, zijn ook Mijndomein Energie en EnergyZero onderdeel van The Sharing Group. Met Hegg Energy wil The Sharing Group de energietransitie helpen versnellen door het toevoegen van energieopslag op een community gedreven manier. 

THP_WPJcompressed.jpg
  • jpg

Peter-Jan Karens, CTO en Wesley de Kruijff, CEO bij Hegg Energy

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL