MyWheels breidt aanbod deelauto’s uit in Arnhem

Arnhem, 28 augustus 2023 – Het aanbod van MyWheels wordt uitgebreid van 30 naar 47 deelauto’s, met voornamelijk het populaire MG4 automodel. Deze uitbreiding komt voort uit de groeiende vraag naar deelauto's in Arnhem.

Een bredere spreiding van deelauto’s

De nieuwe deelauto’s worden verspreid over diverse wijken in Arnhem, waaronder Presikhaaf, Sonsbeek Kwartier en Klarendal. De nabijheid van trein- en busstations zorgt voor een soepele overstap van openbaar vervoer naar deelauto's. Bijvoorbeeld bij het treinstation Velperpoort, daar staan momenteel twee auto’s beschikbaar.

“In Arnhem zien we een sterke interesse in deelvervoer, vooral bij mensen die bewust kiezen voor duurzame mobiliteit. Met deze uitbreiding maken we het de Arnhemmer nog makkelijker om hun privéauto weg te doen. We hebben in andere steden al gezien dat een uitbreiding werkt, omdat het aantal gebruikers van MyWheels flink toeneemt in de maanden na een uitbreiding. We weten dat een flink gedeelte daarvan ook echt een eigen auto wegdoet, wat meer ruimte creëert voor andere weggebruikers en vergroening van de stad” aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs van MyWheels.

Toekomstplannen voor Arnhem

Bij intensief gebruik van de nieuwe deelauto’s zal het aanbod verder worden vergroot. De verwachting van MyWheels is dat zij de komende jaren meer deelauto’s gaan plaatsen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal Arnhemse gebruikers namelijk met 50 procent gegroeid. Door steeds meer locaties wordt het delen van vervoer ook aantrekkelijker voor zakelijke gebruikers. Veel auto’s zijn namelijk gevestigd nabij winkels en kantoren.

Bewoners van Arnhem kunnen een gewenste locatie aanmelden via Mywheels.nl/auto-aanvragen.

Over MyWheels

MyWheels is ervan overtuigd dat er maar een miljoen auto's nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Met 2.900 deelauto's, waarvan 60 procent elektrisch, is MyWheels marktleider en het grootste autodeelplatform van Nederland.

 

Het is de ambitie om in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten, zodat zij nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven zij hun vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van de doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL