MyWheels verdubbelt elektrisch deelvervoer in Amstelveen.

Amstelveen, 28 augustus 2023 – MyWheels breidt haar diensten in Amstelveen verder uit, van 10 naar 21 auto’s. Het gaat hier vooral om het nieuwe elektrische automodel, de MG4. Deze uitbreiding speelt in op de toenemende vraag naar deelauto’s in Amstelveen.

Uitbreiding van elektrische deelauto’s

De nieuwe MG4 deelauto’s zullen in Bankras/Kostverloren geplaatst worden. Deze uitbreiding maakt het voor inwoners nog toegankelijker om elektrische deelauto’s te gebruiken.

“In Amstelveen maken al veel mensen gebruik van MyWheels. Dat zijn vooral mensen die bereid zijn een stukje te fietsen om een deelauto te kunnen gebruiken. Tot voor kort hadden wij namelijk in Amstelveen zelf geen deelauto´s op straat staan. Die stonden wel in Amsterdam-Zuid, en die werden veel gebruikt door mensen uit Amstelveen. Als MyWheels willen we die gebruikers van het eerste uur graag een auto op loopafstand bieden, en de groep mensen over de streep trekken waarvan we vaak zien dat zij hun privé-auto wegdoen zodra ze een deelauto op loopafstand hebben staan. We zien in andere steden dat dit zo werkt, en dat hierdoor het totale aantal voertuigen op straat daalt. Daardoor komt er meer ruimte voor bomen, fietsers en voetgangers. Autodelen is dus écht een win-win situatie,” aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs van MyWheels.

Toekomstvisie voor Amstelveen

Bij intensief gebruik van de nieuwe deelauto’s zal het aanbod verder worden vergroot.

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal gebruikers van MyWheels in Amstelveen bijna verdubbeld. De groei van deelauto’s brengt meer locaties met zich mee, zo ook bij winkels en kantoren. Hierdoor is het ook voor de zakelijk bestuurder toegankelijker geworden.

Bewoners van Amstelveen kunnen een gewenste locatie aanmelden via Mywheels.nl/auto-aanvragen.

Over MyWheels

MyWheels is ervan overtuigd dat er maar een miljoen auto's nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Met 2.900 deelauto's, waarvan 60 procent elektrisch, is MyWheels marktleider en het grootste autodeelplatform van Nederland.

 

Het is de ambitie om in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten, zodat zij nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven zij hun vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van de doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL