MyWheels lanceert deelauto's in Nieuwegein: Duurzame mobiliteit binnen handbereik

Nieuwegein, 28 augustus 2023 – De Nederlandse marktleider in deelvervoer, MyWheels, zet een nieuwe stap richting duurzame mobiliteit door haar aanbod uit te breiden naar Nieuwegein. Als reactie op de toenemende vraag naar milieuvriendelijk transport worden er vijf deelauto’s in de gemeente geplaatst.

 

Deze stap is bedoeld om Nieuwegeiners een toegankelijke en duurzame alternatieve mobiliteitsoplossing te bieden. De auto's zijn strategisch geplaatst in verschillende wijken, namelijk Fokkesteeg, Batau, Zuilenstein en Blokhoeve. Binnenkort wordt een vijfde locatie toegevoegd aan het aanbod.

 

Door de hoge vraag in Nieuwegein, is MyWheels positief gestemd over de toekomst. "We merken vaak dat de randgebieden van grote steden, zoals Nieuwegein, aantrekkelijk zijn voor stedelingen die naar de buitenwijken verhuizen. Dit sluit naadloos aan bij onze doelgroep. De aanwezigheid van deelauto’s maakt duurzaam vervoer nu binnen handbereik voor hen," aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.

Blik op de toekomst

Met oog op de toekomst zal MyWheels het aanbod aan deelauto’s in Nieuwegein blijven uitbreiden op basis van de behoeften en het gebruikspatroon van de gebruikers. Deze stap benadrukt het voortdurende engagement van MyWheels om duurzame mobiliteit te bevorderen.

 

"We zijn verheugd om te kunnen bijdragen aan de Nieuwegeinse gemeenschap en de lokale duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen. Onze missie is om mobiliteit gemakkelijker, flexibeler en milieuvriendelijker te maken," voegde Dani Sprecher toe.

 

Over MyWheels

MyWheels is ervan overtuigd dat er maar een miljoen auto's nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en leveren we een belangrijke bijdrage aan het milieu. Met 2.900 deelauto's, waarvan 60 procent elektrisch, is MyWheels marktleider en het grootste autodeelplatform van Nederland.

 

Het is de ambitie om in 2023 de groei van MyWheels voort te zetten, zodat zij nog meer impact maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. Verder blijven zij hun vloot verder uitbreiden, met alleen nog elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan één van de doelstellingen: vanaf 2025 volledig elektrisch.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL