The Sharing Group investeert in woningverduurzamings start-up HomeZero

Groepsfoto 1.jpg
  • jpg

AMSTERDAM, 6 november 2023 - The Sharing Group presenteert met trots haar nieuwste investering in HomeZero. De investering stelt de Haarlemse start-up in staat om hun whitelabel marktplaatsmodel voor woningverduurzaming verder uit te bouwen. HomeZero heeft de eerste klanten inmiddels aangesloten.

Het whitelabel marktplaatsmodel voor de verduurzaming van huizen

Wat HomeZero onderscheidt, is dat het volledig is ingericht als een whitelabel marktplaats voor het verduurzamen van woningen. Nieuwe spelers op de energiemarkt zoals financiële instellingen, collectieven, verzekeraars, fabrikanten en andere partijen kunnen hierdoor veel eenvoudiger hun achterban bedienen en zo bijdragen aan het versnellen van de energietransitie. HomeZero levert het platform en koppelt vraag en aanbod op een kwalitatief hoogwaardige manier aan elkaar. Van een gerichte shop voor zonnepanelen of warmtepompen tot het inrichten van een volledig marktplaatsmodel voor de verduurzaming van de woning. In samenspraak met de klant wordt de marktplaats ingericht. Uitgangspunt is dat de eindklant altijd in controle blijft. HomeZero is zich ervan bewust dat de uitdaging niet alleen aan de vraagkant ligt maar dat juist de aanbodzijde aandacht verdient. Het open PICO platform, Platform Installatie Capaciteit Optimalisatie, speelt hierbij een belangrijke rol. PICO helpt om alles goed te regelen tussen klanten en bedrijven, zoals installatiebedrijven en fabrikanten.


Mike Out, CEO HomeZero; “Voor de volgende fases van de verduurzaming binnen de bestaande bouw zijn andere oplossingen nodig. Het moet sneller, slimmer en vooral samen. Met HomeZero en ons open platform PICO helpen wij om de ruimschoots aanwezige duurzame interesse bij huiseigenaren om te zetten in échte actie. En zorgen we voor de optimale benutting van de schaarse installatie capaciteit."

Eerste klanten actief bij de jonge start-up met ervaring

HomeZero is een start-up met een ervaren team van specialisten. De drie Founders kennen elkaar al van vroeger en hebben meerdere projecten samen gedaan. Mike Out, heeft zijn ervaring opgedaan als Head of Product en Innovation bij Guidion en bij Evoyo (voorheen Econic) als Head of Digital. Rens Hagen, heeft als projectontwikkelaar veel kennis opgedaan binnen de installatiemarkt. Hunter Koppen is als CTO en tevens Mendix MVP verantwoordelijk voor de bouw van het platform. Ondertussen zijn er al meerdere klanten in diverse stadia van samenwerking actief en tonen interesse. 

HomeZero versnelt de energietransitie samen met The Sharing Group

The Sharing Group ziet HomeZero als een belangrijk onderdeel om de energietransitie te versnellen. Henri de Jong, CEO; “We zien dat mensen vaak wel willen verduurzamen maar simpelweg nog niet de weg weten te vinden naar de juiste oplossing of dit niet kunnen financieren. Samen met HomeZero kunnen we werken aan oplossingen die deze drempels wegwerken.” In samenwerking met andere onderdelen binnen The Sharing Group zoals EnergyZero en Hegg Energy wordt gewerkt aan concepten die de visie van The Sharing Group richting het ontwikkelen van de People’s Power Plant versterken. De People’s Power Plant is een platform waarbij huishoudens lokaal stroom opwekken, opslaan, gebruiken en dit onderling met elkaar kunnen delen.

Over The Sharing Group

TSG opereert binnen verschillende markten met een focus op tech, energy en mobility. Begonnen vanuit Nederland breidt de organisatie gestaag uit naar de rest van Europa. Altijd en overal vanuit hetzelfde vertrekpunt: meer social impact, minder impact op het milieu. TSG doet dat vanuit verschillende creatieve hubs door heel Nederland, van Rotterdam en Lelystad tot Amsterdam. Check website

Contactgegevens

Gerelateerde Merken

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste The Sharing Group nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL